Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne Moja biodežela so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Opredelitev pojmov

1. ponudnik je Pukšič Zvonko, nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Jastrebci 62a, 2276 Kog
2. uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini
3. spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku

Splošni pogoji poslovanja

obravnavajo delovanje spletne prodajalne Moja biodežela (www.moja-biodezela.com), pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
4. dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
7. način plačila in dostave
8. časovno veljavnost ponudbe
9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe ; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
10. pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Postopek nakupa

Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb POTRDI IN ZAKLJUČI NAKUP odda naročilo, mu spletna prodajalna samodejno “generira – ustvari” in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki …).S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 5 delovnih dni, ponudnik o tem obvesti kupca.

Plačilo

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom uporabniku, kako odstopiti od nakupa in kako izdelke vrniti. Uporabnik plača naročeno blago ob dostavi ali po predračunu na TRR.

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobava blaga največ 5 delovnih dni. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu. V primeru naročila izdelkov, ki jih pripravimo posebej za znanega kupca po njegovem predhodnem naročilu je rok dobave odvisen od datuma naročila. Vloženo zelenjavo pripravimo praviloma do sredine oktobra. Če je naročilo bilo oddano v januarju, je rok dobave daljši, kot če je naročilo bilo oddano v mesecu maju.

Dostava

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe. Stroški dostave se obračunajo v skladu z izbiro načina dostave ob samem naročilu.

Poštnina

Dostava naročenih izdelkov v delovnem tednu od ponedeljka do petka je takšna kot je razvidno ob izdelku.
Poštnino za dostavo naročenega blaga, plača kupec po veljavnem ceniku izbranega distributerja.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Komunikacija

Z uporabnikom  sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.

Priprava izdelkov po naročilu

V primeru priprave izdelkov po naročilu se uporabnik z naročilom zavezuje, da bo naročene izdelke tudi prevzel. Od pogodbe sme odstopiti v primeru, ko kakovost izdelkov odstopa dogovorjeni kakovosti.

Uporabnik je dolžan v petnajstih dneh po prevzemu izdelkov ponudnika pisno obvestiti o odstopu od pogodbe. V ta namen mora natančno utemeljiti svojo odločitev.

Ponudnik se zavezuje, da bo pripravil izdelke v dogovorjeni kakovosti.

Arhiviranje pogodb

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena pri ponudniku Pukšič Zvonko, nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Jastrebci 62a, 2276 Kog.

Promocijska elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

1. jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
2. pošiljatelj mora biti jasno razviden
3. različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.
4. željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati

Pritožbe

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.